Een cao voor payroll werknemers

Werknemers en werkgevers maken altijd afspraken met elkaar als het gaat om zaken zoals loon, vakantiedagen en reisvergoedingen. Een groot deel van deze afspraken is individueel en wordt dus tussen de werkgever en werknemer gemaakt. Vaak kunt u deze afspraken maken tijdens contractbesprekingen, zodat u weet wat u van elkaar kunt verwachten. In een arbeidscontract kunnen echter ook afspraken staan die volgens het cao worden geregeld. Dit zijn collectieve regelingen waar u zelf geen invloed op hebt.

Als werknemer valt u normaal gesproken bijna altijd onder een cao. Dit is een collectieve arbeidsovereenkomst die voor alle werknemers binnen dat cao gelden. Meestal gelden deze overeenkomsten voor hele bedrijven of zelfs voor hele branches. Zo wordt in sommige gevallen op landelijk niveau geregeld wat de arbeidsvoorwaarden zijn voor werknemers in bepaalde bedrijven en instanties. Maar hoe is het cao geregeld wanneer u in dienst bent van een payroll bedrijf? U bent als het ware in dienst van een bemiddelaar, dus hoe kunt u weten onder welke cao u valt? Het antwoord op deze vraag is makkelijker dan u misschien denkt.

De Payroll en CAO

Als werknemer die via een payroll bedrijf werkt, wordt uw cao ook door het payroll bedrijf geregeld. In Nederland zijn er verschillende cao’s in het leven geroepen voor Payroll bedrijven. Sommige bedrijven hebben een eigen cao die alleen geldig is voor de werknemers die onder dat specifieke payroll bedrijf vallen. De afspraken in deze arbeidsovereenkomst zijn dus niet geldig voor werknemers bij andere payroll bedrijven. Daarnaast zijn er in totaal twee grote payroll cao’s die door de gehele branche gebruikt kunnen worden:

  • De ABU-cao
  • De NBBU-cao

Alle payroll bedrijven kunnen zich bij deze cao’s aansluiten, zodat de arbeidsvoorwaarden van de cao voor hun werknemers gaan gelden. Het verschil tussen deze twee cao’s is niet groot en zit hem vooral in de details. Wel is het zo dat de ABU-cao algemeen bindend is. Dat betekent dat ieder payroll bedrijf en iedere cao binnen deze branche zich aan de arbeidsvoorwaarden van de ABU-cao moet houden. Eventuele extra afspraken kunnen wel in andere cao’s verwerkt worden, maar het ABU-cao geldt als een landelijk minimum voor alle payroll bedrijven in Nederland.

Meer weten over Payroll? Vraag gratis informatie aan!

ppartner payroll goes

Onder welke CAO valt u als Payroll werknemer?

Er zijn dus verschillende soort cao’s waar u als payroll werknemer onder kunt vallen. Als werknemer is het wel belangrijk om te weten welke cao voor u geldt, aangezien veel afspraken met de werkgever daarin staan vastgelegd. Om de cao te kunnen raadplegen, moet u dus weten welke specifieke overeenkomst door uw payroll bedrijf wordt gebruikt. Dit kunt u gewoon navragen bij de payroll service. Deze bedrijven hebben namelijk altijd alle kennis in huis om meteen het juiste antwoord te kunnen geven. Bij Ppartner volgen we de ABU-cao. Deze gangbare cao kunt u eenvoudig inkijken om te zien welke afspraken er voor u als werknemer gelden. Zo weet u altijd waar u recht op heeft.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend meer weten over Payroll? Neem dan contact op of kom gerust eens langs voor een kop koffie! Groet, Remco den Ouden

remco-ppartner-onder

Kom meer te weten over Ppartner


LOCATIE

Anthony Fokkerstraat 79
4462 ES Goes

CONTACT

0113 - 405 155
info@ppartner.nl

KLANTERVARINGEN

De reden om voor Ppartner te kiezen: Informeel en snel contact met Ppartner. Ppartner is flexibel en probeert met je mee te denken. De begeleiding van Ppartner: Is duidelijk, als je vragen hebt, kan je ze goed bereiken en je wordt snel geholpen! Jullie sterkste punt: flexibel, maatwerk en de mogelijkheid om meer te doen via samenwerking, dan alleen payroll! De score die ik jullie geef: Dat zou een 8,5 zijn!

Jochem Zorgman

Restaurant Leckerrr

Jan van Bale

Boost Ontwerp
De begeleiding was heel inzichtelijk. Wij kregen een duidelijk overzicht met hoe de zaken in gang zouden gaan en wat dit zou gaan kosten. Het sterkste punt van Ppartner is de transparantie. Voor mij als ondernemer een fijne ervaring om exact te weten wie en waarvoor je betaald. Daarnaast vielen de kosten/marges ook erg mee.
Wij hebben voor Ppartner gekozen omdat wij in het verleden al eens een samenwerking hadden gehad. Hierdoor wist ik al een beetje hoe alles ging en had ik bekende gezichten. Dit was voor mij wel fijn. Natuurlijk kijk je ook altijd naar de prijs en deze beviel ons ook wel. Er is goede & persoonlijke begeleiding, hierdoor zijn de ‘lijnen’ kort en zodra er iets is word dit dan ook gelijk geregeld. Wij zullen jullie dus ook zeker aanbevelen bij andere bedrijven!

Lois Sluijs

The Green Parrot
TOP