Is payroll voor zzp een aantrekkelijke optie?

Een payroll constructie voor zzp is de laatste tijd sterk in opmars. Steeds meer zzp’ers en freelancers moeten zich dan ook afvragen of zij kiezen voor payroll of zzp. Maar wat houdt payroll voor zzp nu eigenlijk precies in? Wegen de voordelen van een payroll constructie voor zzp op tegen de zzp payroll nadelen? Kortom, is payroll voor zzp voor iedere kleine zelfstandige een aantrekkelijke optie? Vragen waarop we hier antwoord geven.

Payroll voor ZZP?

Payroll voor zzp, dat lijkt misschien op het eerste gezicht een vreemde combinatie. Twee begrippen waarvan je zou zeggen dat ze niet samengaan. Een zzp’er is tenslotte een zelfstandig ondernemer die niet op een loonlijst staat. Dus vanwaar die keuze tussen payroll of zzp? De combinatie blijkt uiteindelijk zo vreemd nog niet. Je eigen baas zijn, brengt namelijk een aantal risico’s met zich mee. Wanneer een opdrachtgever niet (op tijd) betaalt, moet je als zzp’er zelf achter je geld aan. Daar heb je eigenlijk helemaal geen tijd voor. In de administratie en boekhouding kan bovendien veel tijd gaan zitten. En wat als je ziek wordt, ben je dan voldoende verzekerd?

Meer weten over Payroll? Vraag gratis informatie aan!

ppartner payroll goes

Payroll constructie ZZP eigentijdse oplossing

Zou het voor een zzp’er niet veel aantrekkelijker zijn als je veel minder risico loopt en altijd verzekerd bent van inkomsten? Dat je je bovendien volledig kunt richten op je eigenlijke werk? De payroll constructie voor zzp biedt daarvoor een eigentijdse oplossing. Het houdt namelijk in dat terwijl een zzp’er gewoon ondernemer blijft, de administratieve rompslomp zoals facturering of het debiteurenbeheer voor jou wordt gedaan. Daarnaast zijn zzp’ers binnen deze constructie verzekerd voor WW, ZW en WIA. Dat is wel zo rustgevend bij ziekte of wanneer er even geen werk voor handen is.

ZZP’er blijft zelfstandig

Hoewel het ‘vervelende’ werk dus voornamelijk door het payroll bedrijf wordt gedaan, behouden zzp’ers wel gewoon hun vrijheid en zelfstandigheid. Zo bepaal je zelf wanneer je werkt, wie je opdrachtgevers zijn en maak je afspraken over de prijs en de werkzaamheden. Het payroll bedrijf zorgt er vervolgens voor dat er een factuur naar de klant wordt gestuurd en de zzp’er op tijd zijn geld ontvangt.

ZZP Payroll nadelen

De keuze tussen payroll of zzp zal niet voor iedere zzp’er hetzelfde zijn. Zo heeft zzp payroll ook nadelen. Wanneer je graag zelf de volledige controle houdt over je business dan is een samenwerkingsverband met een payroll bedrijf niet de ideale optie. Vind je het alleen maar makkelijk wanneer je jouw boekhouding en andere administratieve zaken uit handen kunt geven, dan moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat hiervoor kosten in rekening worden gebracht. Ook kun je belastingvoordelen zoals ondernemers- en startersaftrek mislopen. Het payroll bedrijf is tenslotte ook voor de belastingdienst jouw juridische werkgever. Conclusie: payroll is voor zzp een aantrekkelijke optie. Toch zal de een er meer belang bij hebben dan de ander. Afhankelijk van de eigen situatie zul je de voordelen maar ook de zzp payroll nadelen tegen elkaar moeten afwegen.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend meer weten over Payroll? Neem dan contact op of kom gerust eens langs voor een kop koffie! Groet, Remco den Ouden

remco-ppartner-onder

Kom meer te weten over Ppartner


LOCATIE

Anthony Fokkerstraat 79
4462 ES Goes

CONTACT

0113 - 405 155
info@ppartner.nl

KLANTERVARINGEN

De reden om voor Ppartner te kiezen: Informeel en snel contact met Ppartner. Ppartner is flexibel en probeert met je mee te denken. De begeleiding van Ppartner: Is duidelijk, als je vragen hebt, kan je ze goed bereiken en je wordt snel geholpen! Jullie sterkste punt: flexibel, maatwerk en de mogelijkheid om meer te doen via samenwerking, dan alleen payroll! De score die ik jullie geef: Dat zou een 8,5 zijn!

Jochem Zorgman

Restaurant Leckerrr

Jan van Bale

Boost Ontwerp
De begeleiding was heel inzichtelijk. Wij kregen een duidelijk overzicht met hoe de zaken in gang zouden gaan en wat dit zou gaan kosten. Het sterkste punt van Ppartner is de transparantie. Voor mij als ondernemer een fijne ervaring om exact te weten wie en waarvoor je betaald. Daarnaast vielen de kosten/marges ook erg mee.
Wij hebben voor Ppartner gekozen omdat wij in het verleden al eens een samenwerking hadden gehad. Hierdoor wist ik al een beetje hoe alles ging en had ik bekende gezichten. Dit was voor mij wel fijn. Natuurlijk kijk je ook altijd naar de prijs en deze beviel ons ook wel. Er is goede & persoonlijke begeleiding, hierdoor zijn de ‘lijnen’ kort en zodra er iets is word dit dan ook gelijk geregeld. Wij zullen jullie dus ook zeker aanbevelen bij andere bedrijven!

Lois Sluijs

The Green Parrot
TOP